vgITlxURVeNUZzxpBTd5HsWEfwtyBT0diRTDqtaK
Yer İmleri

Öğrenilmiş Çaresizlikten Kurtulmanın 9 Yolu

İnsan doğası gereği araştırır, ihtiyaçlarını karşılaması için para kazanır ama bir insan sadece geçimini sağlamak İçin yaşıyorsa, o insan öğrenilmiş çaresizliği öğrenmiş demektir. Öğrenilmiş çaresizlik bir canlıya hayatı boyunca kelepçe takılmış hissi verir. İnsanların öğrenilmiş çaresizlikten en erken zamanda kurtulup hayatını zevk alarak yaşaması, o insanın yaşam kalitesini artıracaktır.


Öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmak zordur, lakin insan öğrenilmiş çaresizlikten kurtulduğu zaman özgür bir hayat için mücadele etmeye başlar. Öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmanın etkili yolları nelerdir, bu yazımızda sizler için paylaştık...

Öğrenilmiş Çaresizlikten Kurtulmanın Yolları

Öğrenilmiş Çaresizlikten Kurtulmanın Yolları


1) Kendini Geliştirmek

Konfor alanından çıkamayan insanın, beyni potansiyeli kullanamaz ve kaybetmeye mahkumdur. Konfor alanının dışına çıkmak fırsatları yakalamanızı sağlar ve yapmaya korktuğunuz şeyleri yapmak için insanı cesaretlendirir. Cesaretiniz yerinize geldiğinde yaşama sevincini tatmaya, yeni insanlarla tanışmaya, kendinizi rahatça ifade etmeye ve en önemlisi de başarılı olmaya doğru adım atmış olursunuz.

2) En İyisini Düşünmek

Öğrenilmiş çaresizlik sadece basit bir korkudur. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Sadece korkunuzdan kurtulmak için adım atmaya çalışın yeter. Bunun içinde kendi hayatınız hakkında en iyisini düşünün. Bireyin hayallerinin peşinden koşması, kendisi için en iyisini düşünmesine eş değerdir. İnsanlar sizi başarmak istediğiniz hayalleriniz için küçümseyecekler ve yolunuza engel koyacaklar. İnsanların dediklerini pek fazla takmayın. Bırakın arkanızdan dedikodunuzu yapsınlar. Siz her zaman hayallerinizin peşinden koşun.

3) Kendini Sevmek

Hayata yeni atılmış bir insan, diğer insanların zorla taktığı zincirlerden kurtulmalı, kendi karakterine saygı duymalı ve neleri sevdiğini bilmelidir. İnsanlar size sevdiği şeyleri ve fikirlerini zorla kabul ettirmeye çalışacaklardır. Buna izin vermeyin. İnsanlar sizi olduğunuz gibi sevmelidir ve değer vermelidir. İdeal bir iletişimde fikirler belirtilir fakat kimse kimseye zorla fikrini kabul ettiremez. Bu yüzden kendinizle barışık olun ve kendinizi sevin.

4) Sürekli Aynı Rolü Oynamak

Öğrenilmiş çaresizliği öğrenen bir insan başarısızlıklarından dolayı kendini kurban rolüne atar. Aslında amacı başarı kazanma yolunda ilerlemektir. Ancak başarı hatalardan ders alarak ve birçok kez kaybederek gelen bir şey. Kısaca hata yapmayan insan başarılı olamaz ve öğrenilmiş çaresizliği öğrenmekten daha beter bir durumdadır. Denemekten ve hata yapmaktan korkmayın. En önemlisi de asla vazgeçmeyin.

5) Kimseyi Model Almamak

Hayatınızı yaşamak istiyorsanız hiçbir insanı kendinize model almayın. Normalde insanlar aile büyüklerinden birini model alırlar ve kendilerini ona göre yetiştirirler. Lakin böyle olmamalıdır. Bir insanın kendine ait düşünceleri ve hayalleri olmalıdır. Hayallerinizin peşinden gidin.

6) Aşırı Düşünmeden Başlamak

Aşırı düşünmek ve bir şey hakkında aşırı analiz yapmak beyni negatif düşüncelere sürükler. Bunun zekayla alakası yok diyebiliriz. Her insan oturduğu yerden aşırı düşünebilir ve analiz yapabilir. Önemli olan bir işe kalkışmadan önce gerektiği kadar düşünülmeli ve hızlıca harekete geçilmelidir.

7) Her Zaman Çare Vardır !

Bu dünyada imkansız diye bir şey yoktur. Bir işe imkansız diyen insanlar öğrenilmiş çaresizliği tatmıştır ve kurtulmak istemiyordur. Çünkü rahatları yerindedir. Bu tür insanlar zehirli kelimeleriyle öğrenilmiş çaresizliği tattırmak isteyeceklerdir. Hayatta her şey mümkündür. Yeter ki adım atmaya yüreğiniz olsun.

8) Döngüyü Kırmak

Bir işe kalkışıyorsunuz ve sürekli başarısız mı oluyorsunuz. Kendinizi bir kısır döngünün içinde mi kalmış hissediyorsunuz. Cevabı çok net. Yaptığınız hatalardan ders almıyorsunuz. O kadar. Bir şeyi başarmanın en kolay yolu, geçmişte yapılan hatalardan ders alınması ve tekrarlanmasının engellemesidir.

9) Kendini Tanımak

İnsanın hayatta başarılı ve mutlu olması için ilk önce kendini tanıması gereklidir. Yapmak istediği işi, hangi hobilerden hoşlandığı gibi ruhunu besleyecek gıdaları bulmak zorundadır. Bulamazsa diğer insanların mahkumu olup köle gibi çalışmak zorunda kalacaktır.
0

Yorum Gönder